mpResfi | en | de

Tietoa tästä skriptistä - perusteet

mpRes on PHP:lla tehty skripti, joka on suunniteltu analysoimaan moninpeliuusintoja ajosimulaattoripelistä Live for Speed ja tuottamaan tilastoja niistä. Iso määrä tietoa on tullut InSim-työkalusta nimeltä Live for Stats, joka on jo pitkään tunnettu työkalu yhteisölle. Sen on tehnyt Gai-Luron ja se tuottaa samanlaisia ominaisuuksia ja sitä on käytetty laajasti kisatilastojen näyttämiseen. Siten, inspiraatio mpResin ominaisuuksiin on saatu tuon työkalun ominaisuuksista.

Toinen vaihe tämän skriptin teossa oli MikeB:n tekemä työ kun hän kehitti omaa ohjelmaansa nimeltä mprEdit. MikeB:n ansiosta - kun hän julkaisi tuloksensa - aloimme ymmärtämään enemmän sisäistä rakennetta LFS:n moninpeliuusinnoista niiden dokumentoinnin lisäksi. Pystyin siten havaitsemaan yhden tai kaksi mielenkiintoista asiaa.

Idea - hyväksyminen

Siitä hetkestä lähtien tuli idea luoda tilastoja suoraan uusinnasta. Tämä johtui pääasiassa kahdesta syystä:

  • Tuottaa mahdollisuuden yksinkertaistaa tilastojen ja tulosten tuottamisen tekemällä kuvakaappausten ottamisesta ja/tai uusinnan ajamisesta InSim-työkalulla ja sitten manuaalisesti tekemällä tulokset HTML-sivulle hyödytöntä.
  • Yksinkertaisesti nähdäkseni, pystyisinkö tekemään sen...

Erityisesti ensimmäisessä syynä oli tiimikaveri Jogyn kokemukset CityLigassa. Haluaisin todellakin kiittää häntä hänen uskomattomasta kärsivällisyydestä ja innokkuudesta tätä projektia kohtaan. Hän ei menettänyt koskaan kumpaakaan niistä, siitäkin huolimatta että välillä hautasin häntä ajatuksiin ja ongelmiin aina silloin tällöin ja välillä minun oma motivaatio hoitaa tämä projekti loppuun meni melkoisesti päin nollaa, mikä kuvastaa hyvin tätä pitkää - nyt jo noin kaksi vuotta kestävää - kehitysaikaa. Haluaisin kiittää myös koko CityLigaa, jotka suostuivat - keskellä kautta - käyttää ensimmäistä versiota tästä skripti ja siten olla minun henkilökohtaisia β-testaajia.

Kohdeyleisö

Tämä skripti on suunniteltu erityisesti sarjoille, jotka haluavat tai joiden pitää näyttää tuloksia kokonaisista kausista sekä järjestäjille isoissa yksittäisissä kilpailuissa, erityisesti niissä, missä kuljettajien vaihdot ovat vaadittuja ja/tai kilpailuun uudelleen liittyminen (se on mahdollista pitää yllä jo ajetut kierrokset) on sallittua.

Koska tämä skripti käyttää joitain ennaltamääritettyjä (määritystiedostossa) arvoja jotka vaikuttavat siihen minkälaisia tuloksia tämä tuottaa, en suosittele tämän käyttämistä satunnaisiin uusintoihin. Tähän tarkoitukseen edellä mainittu työkalu Live for Stats on varmasti parempi vaihtoehto.

Eroavaisuudet pelissä tulleisiin tuloksiin

Useiden syiden vuoksi tässä skriptissä saadut tulokset voivat - ja joissain tapauksissa ovat tarkoituksella - erilaisemmat verrattuna tuloksiin mitä LFS itse ottaa. Eroavaisuudet ovat pääasiassa seuraavat:

  • Hylkäykset (esim.koska ei ole suorittanut pakollista varikkopysähdystä) eivät ole automaattisesti tehty tällä skriptillä. Sen sijaan kuljettajat ovat normaalisti lisätty tuloksiin mukaan sillä haluan järjestäjien päättävän, milloin kuljettaja on hylätty ja milloin ei.
  • Maaliin pääsemättömät kuljettajat voidaan - riippuen konfiguraatiosta - määritellä maaliin ajaneiksi kuljettajaksi ja siten he voivat saada normaalin sijoituksen (Vähimmäisprosenttimäärä kisan kokonaiskestosta on määriteltävissä.).
  • Uudelleen liittymiset kisaan tietyn ajankohdan jälkeen jätetään huomioimatta. Täten kaikki mitä tehtiin (esim. ajetut kierrokset) tällaisen uudelleen liittymisen vuoksi ei näy tuloksissa.
  • Tulokset erilaisten stinttien vuoksi (uudelleen liittymisten takia) voidaan - kunhan vastaava asetus on olemassa - lisätä kokonaistuloksen saamiseksi. Ilman tätä asetusta, ainoastaan viimeinen kelvollinen stintti (katso ylempää epäkelvollisista stinteistä) huomioidaan.
  • Keskeytetyt kisat, esim. suurien yhteyskatkojen vuoksi voidaan huomioida määrittelemällä manuaalisesti ajettu pituus kisasta.

Suomenkielisen käännöksen ovat tehneet Jarppe ja Tankslacno